23 diák részesül Ady-Endre ösztöndíjban

A Kárpátaljai Tehetségsegítő Tanács soron következő ülésére 2016. szeptember 27-én került sor, melynek kiemelt napirendi pontja az Ady Endre ösztöndíjat kérelmező pályázatok pontozása és értékelése.

Az Ady Endre ösztöndíj célja pénzügyi segítség nyújtás a határon túli magyar nyelvű közoktatásban résztvevő, kiemelkedően tehetséges 6–11. évfolyamos (közép- vagy általános iskolában), szociálisan hátrányos helyzetű tanulók számára. A pályázat az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő, az Emberi Erőforrások Minisztériuma és Nemzeti Tehetség Program támogatásával került meghirdetésre.

A „GENIUS” Jótékonysági Alapítvány munkatársai szeptember 23-ig várták az ösztöndíjra pályázók kérelmét. Összesen 57 diák élt lehetőséggel, melyből egy személy határidő lezárta után jelentkezett, így az ő pályázata érvénytelennek minősült.

A beékezett 57 pályázat közül csupán 23 diákot részesített a Tanács ösztöndíjban, akiket előreláthatóan március végén értesít a „Genius” Jótékonysági Alapítvány, miután a pályázat kiírók ellenőrizték a pályázatokat és jóváhagyták a nyertesek névsorát. 

Az oklevél- és ösztöndíjátadó ünnepségre előreláthatólag 2017. június 3-án a VI. Kárpátaljai Tehetségnapon kerül sor.

A GJA munkatársai ezúton is gratulálnak a nyertes pályázóknak.

„GENIUS” Jótékonysági Alapítvány

Rovatok: KultúraTelepülés: Ukrajna›Kárpátalja›Beregszászi járás›BeregszászCímkék: kultúra, oktatás, ösztöndíj, Ady Endre Ösztöndíj, GENIUS Jótékonysági AlapítványForrás: Kárpátinfo.net


Forrás:karpatinfo.net
Tovább a cikkre »