22 év után küldik el a kormány oktatáspolitikáját kritizáló igazgatót

Érvénytelenítette a makói József Attila Gimnázium (JAG) igazgatói posztjára kiírt pályázatot az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Így az egyetlen jelölt, a posztot 22 éve betöltő Rója István nem vezetheti tovább az intézményt – írja a Makóhíradó.hu. Az illetékes tárca úgy döntött, három hónapon belül új pályázatot ír ki. Az iskolát az új pályázat lezárásáig az igazgató-helyettes vezeti.

A portál úgy tudja, Palkovics László döntött a JAG igazgatói pályázatáról. Az oktatásért felelős államtitkár – figyelembe véve a véleménynyilvánításra jogosultak véleményét, valamint a fenntartó véleményét – eredménytelennek nyilvánította az eljárást annak ellenére, hogy egyetlen pályázat érkezett az igazgatói székre – közölte az Oktatásért Felelős Államtitkárság a Makóhíradóval Hozzátették azt is, a döntés az intézmény jövőbeni működését szolgálja, és a megújítás jegyében született

A Délmagyar megjegyzi, az igazgatót sokan tisztelték az intézményben: Rója egyértelműen élvezte a diákok, a tanárok és a szülők szimpátiáját, a ballagási ünnepségen hosszú ideig nem tudta elkezdeni ünnepi beszédét a taps miatt.

Június elején pedig több mint ötszázan tüntettek mellette, hogy tovább vezethesse az intézményt, mivel az igazgatói székért egyedül induló Rója pályázatát a makói képviselő-testület ez év áprilisában nem támogatta.

Rója István egyébként korábban részt vett a kockás inges tiltakozásban, több alkalommal is kritizálta a kormány oktatáspolitikáját, és szolidarított a miskolci tanárokkal is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »