207 ezer forinttal növekszik az orvosok havi bére

Az EMMI vezetője szerint az egész humán ágazatot érinti a mostani béremelési program.

Egy év alatt bruttó 207 ezer forinttal nő az orvosok havi bére, az ápolók fizetése pedig 65 százalékkal nő 2019-ig – mondta az emberi erőforrások minisztere az TV2 Mokka című műsorában csütörtökön, hangsúlyozva: az egész humán ágazatot érinti a béremelési program.

Balog Zoltán kiemelte, hogy az orvosok és szakgyógyszerészek már októbertől havi bruttó 107 ezer forinttal többet kapnak, ezt a napokban utalják nekik. Jövőre újabb havi bruttó százezer forinttal nő a bérük.

Az ápolóknak, egészségügyi szakdolgozóknak szintén a napokban utalt szeptemberi fizetése átlagosan 26,5 százalékkal több – közölte a miniszter. A következő években az ő bérük is tovább nő: 2017-re és 2018-ra már elkülönítették az ehhez szükséges forrást, 2019-ig összesen 65 százalékos emelést kapnak – tette hozzá. Hangsúlyozta: nemcsak az egészségügyben, de az egész humán szférában – kultúra, szociális terület, egészségügy, oktatás – komoly béremelési program folyik.

A tervezett budapesti szuperkórházzal kapcsolatban Balog Zoltán elmondta: heteken belül választanak a most már csak két lehetséges terület közül. Az már biztos, hogy a szuperkórház Kelenföldön lesz, és az építése még ebben a ciklusban elkezdődik – jelentette ki az emberi erőforrások minisztere.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »