185 milliárdot tol Kecskemétbe a Mercedes

A Mercedes-Benz 185  forintos beruházást jelentett be pénteken Kecskeméten, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. újgenerációs kompakt autók gyártásával bővíti tevékenységét.

Az összegből 2018-ig új karosszériaüzem épül, a magyarországi telephely hatékony és innovatív berendezésekkel bővül.

A 99 ezer négyzetméter alapterületű új, csúcstechnológiával felszerelt karosszériaüzem felépítésére 80 milliárd forintot fordít a Mercedes-gyárat üzemeltető Daimler AG. A teljes beruházás keretében a már meglévő üzemekben is fejlesztések történnek, bővül a kapacitás.

A Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. mintegy 4000 embernek biztosít munkahelyet, 2015-ben a kecskeméti gyár több mint 180 ezer kompakt autót gyártott. A cég 2015 év végéig 320 milliárd forintot fektetett be Kecskeméten.

Szijjártó a kormány sikerének látja

„A legjobbat vagy semmit – szól a Mercedes jelmondata, a cég a legjobb mellett tette le voksát, amikor Magyarországot és Kecskemétet választotta” – fogalmazott Szijjártó Péter pénteken az alapkőletételi ünnepségén.

Úgy vélte, a beruházás annak bizonyítéka, hogy a kormánynak érdemes volt egy olyan gazdaságpolitikába belevágnia, melynek célja, hogy Magyarország a magas hozzáadott értékű tevékenységek európai központja legyen.

Érdemes megjegyezni, hogy a német cégóriással még Gyurcsány Ferenc állapodott meg 2008-ban.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »