170 ezer két üveg pezsgőért és két rövidért? Így akarta lehúzni a budapesti hely a japán turistát

170 ezer két üveg pezsgőért és két rövidért? Így akarta lehúzni a budapesti hely a japán turistát

Az ellenőrzés során tetten érték az alkalmazottakat, akik

egy japán állampolgártól két rövidital, illetve két üveg pezsgő elfogyasztása után 170 ezer forintról szóló számlát állítottak ki, és még a bankautomatához is elkísérték, hogy ki tudja fizetni az összeget.

Az akciót megelőző felderítő munka során a belvárosi nyomozók megállapították, hogy az elmúlt másfél évben legalább 13 külföldi sértettet károsított meg a bűnszövetségben működő csoport, legalább 1 millió forint többletbevételre tettek szert és tíz alkalommal számláztak ki aránytalanul a fogyasztott érték feletti összeget.

Hírdetés

A szórakozóhely alkalmazásában álló nők a turistákat az utcán szólították le és invitálták be, ahol a személyzettel együtt történő italfogyasztás után irreálisan magas összegeket kellett fizetniük.

Előfordult olyan eset is, amikor két röviditalért, egy pohár pezsgőért és egy pohár narancsléért 150 ezer forintot kértek. Miután több turistánál nem volt annyi pénz, az alkalmazottak elkísérték a vendégeket a már említett bankautomatához.

Az akció keretében a belvárosi rendőrök négy személyt – a tulajdonost és három alkalmazottat – elfogtak, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitányságára előállították, ahol csalás bűntett és más bűncselekmények miatt gyanúsítottként hallgatták ki őket.​


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »