146. életévében járhat a világ legidősebb embere

Indonéziában él az a 146 éves férfi, aki matuzsálemi korával a világ legidősebb embere, ha hivatalosan is regisztrálják őt a Guiness-rekordok könyvében. Szakértők igazolták ujjlenyomatával okmányai eredetiségét, így 30 évvel megelőzheti az eddigi legidősebbnek tartott olasz nőt, aki 116 éves. Az indonéz férfi legelső emlékei állítólag 1880-ból valók.

Kis támogatással de még önállóan lépked az őt ünneplők felé a világ legidősebb embere. Szidomedzso már sok mindent megélt életében, három évszázadból őriz emlékeket. Az indonéz férfi egy jávai kisvárosban él, az okmányai szerint 1870. december 31-én született, azaz 146 éves. Ő a ma élő legidősebb ember a világon. Rendszeres napi tevékenység szerint él már egy évszázada. Korán kel, lassan étkezik, dohányzik, sétálgat a kertben.

A minap azt mesélte, hogy 10 éves volt, amikor megnyitották kisvárosunk első cukorgyárát, saját szemével látta a jávai királyt, aki maga avatta fel az akkor egyedülálló gyárat 1880-ban – mondta utolsó házasságából született legfiatalabb unokája, aki maga is 46 éves már.

A mindvégig aktív férfi négyszer nősült hosszú életében, de már minden felesége, három gyermeke és legidősebb unokái is mind meghaltak. A helyi hatóságok rendszeresen látogatják, arra akarják rávenni, hogy jelentkezzen a Guiness-rekordok közé matuzsálemi korával.

A legfontosabb, hogy ő is beleegyezzen, csak akkor küldjük be az adatait, ha őt megkérdezzük. – mondta a kisváros polgármestere. A fővárosból érkezett szakértők mindenesetre már összevetették ujjlenyomatát a születési anyakönyvi kivonatán lévővel, és megegyezett.

Így, ha regisztrálják, 30 évet ráverhet az eddig legidősebbnek tartott olasz Emma Moranóra, aki 116 éves.

(MTI)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »