119 milliót kapott Medgyessy felesége a vesztegetési pénzből, ebből 60-at szülinapi ajándékként

119 milliót kapott Medgyessy felesége a vesztegetési pénzből, ebből 60-at szülinapi ajándékként

Medgyessyné Csaplár Katalin magánbankszámláján kötött ki az Alstom-pénzek nagy része, 119 millió Ft. Ebből 60 millió forintra szemtelenül még azt is odaírták, hogy „születésnapi ajándék”!

Medgyessy Péter és felesége, Medgyessyné Csaplár Katalin egy újságíróbálon. / Forrás: magyaridok.hu

Mindezt a hivatali vesztegetés ügyében eljáró magyar nyomozók, derítették ki a napokban, amikor a francia multicég utalásait, illetve az összegek állomásait térképezték fel. Medgyessy Péter exkormányfő kedden elismerte az alstomos kapcsolatot, ám szerinte nem történt jogsértés.

Mint ismeretes, egy hatalmas megvesztegetési ügyről van szó, amelynek botrányos keretei között Magyarországra kerültek az elhíresült francia metrókocsik.

Az ügy szálai immár Nagy-Britanniáig nyúlnak. Az Egyesült Királyság Jelentős Csalások Elleni Hivatala (SFO – Serious Fraud Office) eddig négy Alstom-vezetőt vádolt meg azzal, hogy 2006 januárja és 2007 októbere között bűnszervezet tagjaként összesen 2,3 millió eurónyi összeget adtak, vagy beleegyeztek, hogy adnak a BKV tisztviselőinek, ügynökeinek, hogy befolyásolják a budapesti közlekedési céget az Alstom szerelvényeinek megvásárlása érdekében. Az ügynökök, a lobbizók sorában szerepel, méghozzá az élen, több, Medgyessy Péterhez köthető cég. Ebben az időszakban már Gyurcsány Ferenc volt a miniszterelnök, és Demszky Gábor a budapesti főpolgármester. Medgyessy nyilvánvalóan az ő védernyőjük alatt lobbizott egy ekkora jelentőségű ügyben.

Medgyessyné magánszámlájára először még a Bajnai-kormány időszakában, 2010-ben érkezett egy “szerénynek” mondható 9 milliós összeg, amit rövidesen 60 millió forint követett. Ezt már fel is címkézték, odaírták az utalásra, hogy “születésnapi ajándék”. És ez még mindig nem minden! Néhány hónapra rá az Alstom-pénzből újabb 46 milliócskával ajándékozta meg nejét a korábbi szocialista kormányfő.

Vagyis Katalin asszony összesen, írd és mond, 115 milliónyi “zsebpénzt” kapott alig néhány hónap leforgása alatt a magánszámlájára.

Forrás: Ripost

The post 119 milliót kapott Medgyessy felesége a vesztegetési pénzből, ebből 60-at szülinapi ajándékként appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »