11 millió bevándorlónak adna állampolgárságot Sanders

11 millió bevándorlónak adna állampolgárságot Sanders

Állampolgárságot adna az Egyesült Államokban élő 11 millió bevándorlónak Bernie Sanders. A demokraták elnökjelölt-aspiránsa a mexikói határon úgy fogalmazott: nem elválasztani, hanem egyesíteni kell a családokat.

Valószínűleg szimbolikus volt az is, hogy a szociáldemokrata politikus a határkerítésen keresztül válaszolt az újságírók kérdésre, akik a mexikói oldalon álltak.

„Úgy gondolom, hogy az Egyesült Államoknak egy átfogó migrációs reformot kellene véghezvinnie. Tizenegymillió olyan ember van az országban, akinek nincs papírja. Szerintem ők megérdemlik, hogy megnyíljon előttük az út az állampolgársághoz. Nem támogatom a jelenlegi deportációs politikát. Szerintem a bevándorlási reform azt jelenti, hogy ne megosszuk, hanem egyesítsük a családokat. Ha megválasztanak, ezt próbálom megvalósítani” – mondta Bernie Sanders.

Sanders ezzel szembeszállt a konzervatív elnökjelölt-aspiráns, Donald Trump programjával, aki kitoloncolná az illegális külföldi munkásokat, és falat építene a határon. A demokrata politikus egyúttal bírálta a másik demokrata aspiránst, Hillary Clintont is.

„Nagy véleménykülönbségek vannak Clinton és közöttem. Az egyik például az, hogy hogyan gyűjtsük össze a kampánypénzt. Nagyon büszkén mondhatom önöknek, hogy én vagyok az egyetlen jelölt, akinek nincs szuper kampányfinanszírozó gépezete. Én nem akarok pénzt kapni a Wall Streettől vagy Amerika nagyvállalataitól, én nem őket képviselem, hanem a dolgozó családokat” – így Sanders.

Eközben Hillary Clinton Donald Trumpot osztotta ki egy floridai kampányrendezvényen. „Egy olyan ember akar az Egyesült Államok elnöke lenni, aki több fegyverről, több gyűlöletről, több megosztásról, sőt több nukleáris fegyverről beszél, miközben az országunkban már most is terjed a fegyveres erőszak járványa” – jelentette ki Hillary Clinton.

A republikánusoknál Donald Trump, a demokratáknál pedig továbbra is Hillary Clinton áll nyerésre az elnökjelölt-aspiránsok csatájában.

A Clinton-család pénzügyeiről, és az elnökjelölt-aspiránsok kampányának finanszírozásáról ma este fél 8-kor a Hírvilágban láthatnak részletes összeállítást.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »