1001 norvég női zenész ítélte el a szexuális zaklatást

1001 norvég női zenész ítélte el a szexuális zaklatást

OSLO. Ezeregy norvég nõi zenész, énekesnõ ítélte el a norvég médiában nyilvánosságra hozott manifesztumokban a szexuális erõszakot, zaklatást és bántalmazást.

"Azé kell legyen a szégyen és a bûntudat, aki elköveti: a szexuális zaklatóké és az ezeket a ragadozókat védelmezõké" – fogalmazott az Aftenposten napilapban csütörtökön közzétett deklarációjában 295 énekesnõ.   

Egy másik közleményben pedig 706 nõi zenész hívta fel a figyelmet arra, hogy a szexuális zaklatások tekintetében a norvég zenei közösség sem kivétel, hiába tekintik Norvégiát a nemi egyenlõség tekintetében élenjáró országnak.   

A kiáltványokkal egyidejûleg az Aftenposten számos, magát megnevezni nem kívánó mûvész beszámolóját is közölte, akiket szexuálisan molesztáltak, zaklattak, megaláztak.   

Múlt héten 500 norvég színésznõ is közös petícióban szólalt fel a szexuális zaklatások ellen. Korábban pedig svéd nõk fogalmazták meg tiltakozásukat, miután a nõi egyenjogúságban szintén az elsõk között emlegetett Svédországban csaknem kétezer nõi zenész jelentette be, hogy szexuálisan zaklatták.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »