100 forintot raboltak a magyar kisfiútól a kíses erzsébeti véglények

Vádemelési javaslattal fejezték be a pesterzsébeti nyomozók a csoportosan, felfegyverkezve elkövetett rablás miatt folytatott nyomozást – írja a rendőrség hivatalos honlapja.

A nyomozás adatai alapján 2017. május 19-én 14 óra körül egy Budapest XX., Kossuth Lajos utcai buszmegállónál három férfi odalépett a kiskorú sértetthez, majd egy kést rászegezve megfenyegették, hogy adja át értékeit. A fiúnál 100 forint készpénz és egy csomag rágógumi volt, melyet elvettek tőle.

A pesterzsébeti rendőrök a részletes személyleírás alapján két órán belül elfogták a két elkövetőt, harmadik társuk ezidáig ismeretlen maradt a hatóságok előtt.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság XX-XXIII. kerületi Rendőrkapitányságának nyomozói befejezték a nyomozást és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal küldték meg az illetékes ügyészségnek.
A police.hu nem említi, de ha az elkövetők felnőttek, és nem merül fel olyan körülmény, ami változtatna a büntetési tételen, akkor a Btk. szerint öttől tíz évig tartó szabadságvesztést kaphatnak.
(police.hu)


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »