10 ezres albérlet, kifogás, meg a kirúgás

10 ezer forintért adott bérbe egy 52 négyzetméteres ingatlant az Országos Mentőszolgálat. A Hír TV birtokába jutott felvétel szerint a főigazgató, Máté Gábor titkárnője mérlegelés nélkül jegyzi ellen a mentőszolgálati dokumentumokat. A gazdasági vezető kifogást emelt a szerződés ellen, ezért kirúgták.

Így csúszhatott át a titkárnő kezén egy olyan dokumentum is, amely szerint az Országos Mentőszolgálat havi 10 ezer forintért bérbe ad egy 52 négyzetméteres helyiséget egy Makói háziorvosnak, Kurai Dórának.

A gazdasági igazgatónak azonban szemet szúrt az alacsony bérleti díj, ezért számon kérte a versenyeztetést. Sepsey György felhívta a minisztérium és a megbízott vezető figyelmét is a hiányosságokra.

A minisztérium információink szerint nem indított vizsgálatot. A gazdasági igazgatót pedig még Máté Gábor menesztette.

– Arról van-e információja, hogy a mentősöknél a főigazgatói poszton esetleg váltás következhet be?
– Balog miniszter úr a fönntartó, tehát erre vonatkozó információm nekem nincs. Ha van, akkor nála van a tudás. (Lázár János miniszterelnökséget vezető miniszter)

A minisztérium hétfőn döntött úgy, hogy ajtót mutat Máté Gábornak és új pályázatot ír ki a főigazgatói posztra.

Ahogy arról Látótér című műsorunk is beszámolt, a főigazgató körül több probléma is felmerült. „Több szerződéskötéssel kapcsolatban merültek fel problémák, valamint több kinevezéssel kapcsolatban, hogy megfelelő személyeket neveztek-e ki bizonyos pozíciók betöltésére, megfeleltek-e a jogszabályi feltételeknek az életrajzuk alapján. Vagy például olyan beszerzéseket folytatott le a szolgálat, amivel kapcsolatban később aggályok merültek fel” – mondta ifj. Balsai István ügyvéd.

Az ügyet a Budapesti Rendőr-főkapitányság gazdaságvédelmi osztálya nyomozást rendelt el.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »