10 ezer magyar szurkolhatja le a 8 ezer belgát

10 ezer magyar szurkolhatja le a 8 ezer belgát

Hol lehet parkolni, hol van a szurkolói zóna, miképp kell eljutni a stadionhoz, és milyen tetoválást nem lehet mutogatni a lelátón. Minden szurkolói infó egy helyen a ma esti toulouse-i nyolcaddöntőnkkel kapcsolatban.

Toulouse-ban a „szokásosnál” valamivel kevesebb magyar szoríthat a helyszínen a magyar válogatottnak – írja honlapján az MLSZ. Ennek természetesen nem az érdektelenség, hanem kizárólag az az oka, hogy a mieink most először játszanak a torna során mindössze 30 ezer fő befogadására alkalmas létesítményben. Az előzetes hírek szerint a belga válogatott drukkerei 8 ezren, a magyaroké 10 ezren lesznek jelen az esti találkozón.

A helyszínen hivatalos jegyértékesítés vasárnap már nem lesz. A mieink az A-kapun keresztül léphetnek be a stadionba, és – már megszokott módon – hosszú, alapos átvizsgálásra lehet számítani, ezért továbbra is javasolt legkésőbb két órával kezdés előtt, 19 óráig megérkezni.

A város nyugati oldalán található a Zénith parkoló, ahol 3000 jármű fér el, kisbusszal és lakóautóval is érdemes itt parkolni. Az ingyenes parkoló reggel 9 órától lesz nyitva (11 Avenue Raymond Badiou, 31300). A parkolótól 17:00-02:00 között ingyenes shuttle buszt vehetnek igénybe a meccsre érkező szurkolók. Ha valaki már 17:00 óra előtt megérkezik, akkor villamossal (Zenith megálló) juthat be a belvárosba. A tömegközlekedés díja 5,5 €/nap.

A városközpontban található fan zone (Allee Jules Guesde) mellett a Square De Gaulle téren található a fan embassy magyar infópontja. A magyar buszok a P68-ban a Boulevard du Marechal Juin-on tudnak megállni. A jegyátvételi pont a stadiontól északra található: Parc des Expositions – Rond-Point Michel Bénech, 31400. A mérkőzés napján délelőtt 10-től este 9-ig lehet itt beváltani a vouchereket.

Szerencsére a válogatottnak sok magyar hölgy is szurkol, nekik külön beléptető folyosót alakítanak ki a szervezők, érdemes lesz ezt keresni, mint ahogy a hangosbemondó információira is érdemes lesz majd a gyorsabb tájékozódás miatt odafigyelni.

Továbbra is fontos kihangsúlyozni, hogy az UEFA a korábbi fegyelmi döntése után a FARE-val közösen kiemelt figyelemmel kíséri a magyar szurkolótábor viselkedését, és a legapróbb probléma esetén a nemzetközi szövetség visszaesőként, súlyos büntetéssel sújthatja a magyar válogatottat. Az egyeztetésen az is elhangzott, hogy szélsőséges jelkép testre rajzolva vagy tetoválva sem jelenhet meg s szurkolók között. A fentiek miatt nagyon fontos, hogy minden magyar szurkoló csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül buzdítsa a csapatot, hiszen egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot – zárul az MLSZ közleménye.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »