10 évig titkos, végül mégis kiadták a „buszok éjszakája” költségeit

Nemrég még 10 évig titkos adatként határozta meg a miskolci városvezetés a buszok éjszakájának költségeit, mára mégis kiadták, mennyibe került az új CNG buszok átadóünnepsége.

Magyar Menedék - Háttérhatalom

Jakab Péter, a Jobbik miskolci frakcióvezetője február végén fordult közérdekű adatigényléssel az MVK Zrt-hez a „buszok éjszakája” rendezvény költségeit tudakolva. Akkor azt a választ kapta, hogy a kért adat 10 évig titkos. A képviselő jelezte, hogy az adatvédelmi biztoshoz fordul, majd újabb adatkéréssel kereste meg a társaságot, amely ezúttal már elárulta az összeget. Eszerint a „buszok éjszakája” 6 millió forintjába került az adófizetőknek. „Vagyis ennyit fizettek a miskolciak azért, hogy a városvezetés megünnepeltesse saját magát” – fogalmazott Jakab.

A politikus most azt szeretné tudni, honnan volt erre pénz? Ha az MVK olyan jól áll, hogy egyetlen éjszaka alatt „eltapsolhat” propaganda célra 6 milliót, akkor tavaly miért nem fizették ki a munkavállalók 3 százalékos béremelését, miért kellett a villamosok járatsűrűségét gazdaságossági okokból csökkenteni csúcsidőben, és miért kellett az új buszok átadása után több vonalon is a korábbi csuklós helyett jóval kisebb szóló buszokat indítani? – tette fel a kérdést a Jobbik képviselője. Mint mondta: ha „kirakatra” jut pénz, jusson az utasok valós igényeire is, információi szerint ugyanis idén további járatritkításokra is sor kerülhet.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »